Skip to main content

Fonden udpeger vinder af prestigefyldt udsmykningsopgave på Aarhus Universitetshospital

Nu støtter fonden det aarhusianske kunst- og kulturliv via donation til Aarhus Universitetshospital. For Kirsten var, udover at være en af fondens stiftere, børnehjertekirurgi på netop universitetshospitalet, og hun ønskede derfor at berige patienternes dagligdag med kunst. Nu er fondens berigelse en realitet. Fonden har netop udpeget en ung dansk kunstner som vinder af en stor kunstnerisk udsmykningsopgave med et budget på omkring en million kroner, der skal hænge i Syd Arkaden på hospitalet.

Et opløftende værk
Værket med arbejdstitlen ”On.Spots.Surf” består af i alt 11 store malerier, hvoraf ni af dem sættes sammen til tre lodrette billeder, der skal hænge i det dobbelthøje arkaderum samt to horisontale billeder, som placeres i stueplan i overgangen fra arkaden til det resterende hospital, og som forbinder direkte til hospitalets kommende hovedindgang i højhusbygningen Forum.
”Det er en stor glæde at realisere en stifters og en tidligere medarbejders ønske om at give en kunstnerisk oplevelse – og så på et så fremtrædende sted på hospitalet – tæt på det nye Forum”, fortæller en begejstret bestyrelsesformand Peter Rønnow, der ser frem til at se kunstværket realiseret i løbet af efteråret 2022.

Fugle, blomster, slangeskind og ord udgør nogle af symbolerne i de figurative malerier, der skal igangsætte tanker hos de ventende eller forbipasserende hospitalsgæster. ”Mit fokus er at skabe et værk med store letlæselige motiver. Et værk, der kan opleves både som en kortvarig og en langsom oplevelse, og som har en grundtone af noget positivt”, forklarer kunstner Holger Højbjerg. For Holger Højbjerg er dette hans første store kunstneriske udsmykningsopgave. Og første vundne skitsekonkurrence, så han er både glad, spændt og beæret: ”Dette projekt er noget helt særligt. Både fordi det er så stort et projekt for mig, men også helt særligt, da det bliver et permanent værk på et meget vigtigt sted, hvor en masse forskellige mennesker kommer til at se på det og tænke over det”.

Læs hele pressemeddelelsen her