Skip to main content

Fonden donerer en million til europæisk korfestival

Kirsten og Gunnar Fonden støtter den anerkendte European Choir Games med en donation på 1 million kroner. Festivalen samler i sommeren 2025 mennesker fra hele byen gennem sang og fællesskab. Donationen går til det særlige projekt Syng med, Aarhus, der inviterer aarhusianerne til at deltage i en række fælles koroplevelser.

Når Europas største korfestival kommer til i Aarhus i sommeren 2025, vil både lokale og internationale sangere fylde byens gader, pladser og koncertsale med sang.

Aarhusianerne er også inviteret med til at deltage aktivt i de musikalske oplevelser. Projektet Syng med, Aarhus inkluderer fællessang og korsang for både sangglade amatører og erfarne sangere. Målet er at skabe et stærkt fællesskab gennem musikken, hvor byens korliv er i centrum, og hvor alle kan deltage.

Peter Rønnow, der er bestyrelsesformand for Kirsten og Gunnar Fonden, uddyber fondens donation:
“Kor og korsang kan noget helt særligt. Det forener mennesker på tværs af alder, køn og kulturer i en fælles musikalsk oplevelse. Med vores støtte ønsker vi at bidrage til, at korfestivalen både forskønner byen med fællessang, og sætter Aarhus på det internationale musiklandkort.”

Ambitionen for Syng med, Aarhus er at samle 25.000 børn, unge og voksne om korsang og fællessang. Aktiviteterne kommer til at strække sig over flere måneder og skabe en lokal forankret pendant til festivalens mere konkurrenceprægede arrangementer.

”Vores ambition er at få mange flere til at synge sammen og mærke den glæde og livskvalitet, det giver. Med donationen fra Kirsten og Gunnar Fonden får vi et solidt økonomisk fundament, der gør det muligt at lave en række arrangementer, hvor alle, der har lyst og godt kan lide at synge, får mulighed for at gøre det sammen med byens rige korliv. Det, er vi overbevist om, kommer til at skabe masser af brede smil, samhørighed og hjertevarme ”, siger Lene Juul Langballe, der er projektleder for European Choir Games.

Festival fylder hele byen
Festivalen bærer den officielle titel European Choir Games & Grand Prix of Nations. Den varer i to uger og vil i sommeren 2025 få hele byen til at genlyde af sang fra 6-8.000 nationale og internationale korsangere. Publikum bliver inviteret ind til et overflødighedshorn af koncerter, konkurrencer, workshops og kulturel udveksling mellem kor fra hele verden. Aarhus kommer til at genlyde af sang, og festivalens aktiviteter vil række ud over selve afviklingen og danne rammen om nye og varige fællesskaber, der bygger bro mellem mennesker og kulturer.

Aarhus har stolt kortradition
Aarhus er internationalt anerkendt som en by med en stolt tradition for kormusik. Der er en stærk tradition blandt de dygtige danske kor for både at deltage i og vinde konkurrencediscipliner i European Choir Games. Aarhus Pigekor, EVE, Akademisk Kor Aarhus, VocalLine og senest AarhusU i Norrköping 2023 er blandt de kor, som har hentet flotte resultater og medaljer hjem til byen.

Bag sommerens festival står Musikhuset Aarhus, Kulturforvaltningen og Aarhus Events i et stærkt samarbejde.

For flere oplysninger om korfestivalen, kontakt Thomas Krogh Råhlin, Presse- og kommunikationsansvarlig, Musikhuset på thr@aarhus.dk eller 22309622